Tuesday, 26 March 2019

A.K.U


Kadang-kadang hati sayu, kenapa sebegini? Kenapa sebegitu? Bukan kerna tidak bersyukur atau menikmati kehidupan. Kehidup sendiri bukan mudah. Kehidupan jauh dari keluarga bila umur 18 tahun sampai kini.
Buat semuanya sendiri, kadang-kadang bila di kolej orang ada bawa ayah datang jenguk dan bila tengok dorg makan dengan family rasa sayu tengok sebab family jauh. Saya pulak setahun sekali balik bukan taknak balik, takkanlah kita kerja asyik nak balik kpg kan. Bagi saya kerja itu umpama nyawa, kalo lambat saya dah tak senang duduk. Bukan tak sayang family, bagi saya seluruh family saya adalah nyawa saya.

Mungkin kadang-kadang saya terpaksa sedih sendirian bila jauh ini, kerna saya akan mengalami kehilangan orang yang saya sayang, contohnya, saudara yang dekat yang saya rapat masa kecil pergi tapi saya tak dapat balik, saya mampu menangis dalam bilik je la. Itu pengorbanan yang perlu saya buat sebab itu yang saya pilih bila saya pilih untuk belajar di sini. Saya seorang baran, ada benda saya boleh sabar ada benda saya tak boleh sabar. Keluarga saya tahu saya ni garang, mulut boleh tahan jahat jugak la, tapi satu je saya family saya ada harta yang saya ada.

Rindu mestilah rindu, tinggal 2 bulan lagi nak peluk family, nak menanti 2 bulan itu sengsara tau. Btw semoga tahun-tahun seterusnya dorang sentiasa ada dan panjangkan umur ahli keluargaku.



Sunday, 24 March 2019

selamat malam

Selamat malam, tepat pukul 10.17 malam, mata sudah mula redup menanti saat-saat untuk tidur.

Mencoret seketika, apa Yang aku impian kan? Aku tahu apa Yang aku inginkan tapi untuk kecapi bukan mudah. Saya masih berusaha mencapai apa yg inginkan mengumpul bajet untuk buat apa yg saya inginkan. 

Saat ketika mata mula tutup untuk membelai mimpi-mimpi indah atau sebaliknya. 

Selamat malam.



Saturday, 16 February 2019

SELAMAT TINGGAL

Sila Move on, please!

Aku dah lama move on, Aku begini bukan kerana kau tapi ini hidup aku inginkan dan kau tak perlu rasa simpati atau rasa bersalah.

Sudah banyak benda yang cuba aku pertahankan dan cuba segalanya untuk kita tapi kamu awal-awal putus asa, aku berjuang sendiri tapi kamu biarkan aku sendiri tanpa kamu peduli apa impian yang kita cuba bina. Saya tahu kamu dah cuba semampu boleh.

Tiada yang lebih hebat dari cinta Tuhan, Terima Kasih kerna pernah hadir dalam hidupku dan kenangan yang telah jadi kenangan. 

Ketawa, senyum, gurauan yang buat aku dulu fall in love, tapi kini senyuman itu cuma kenangan. Kini kamu sudah ada life sendiri, tapi aku tidak punya sesiapa-siapa, aku cuma ada kenangan denganmu hiasi hidupku, sampaikan aku tertanya, kenapa aku begini.

Kenangan selama 8 tahun (2005-2013), 1st love. Terima Kasih dan selamat tinggal.

LATE NIGHT

Sudah lama tidak membuka laman luahan aku ini, Mencari sesuatu yang tidak tahu apakah yang diingini aku sebenarnya. Masih tertanya-tanya tentang apakah yang aku inginkan dalam hidup kebahagiaan sementara atau selamanya. Jangan tangisi benda yang pasti aku tak dapat atau menanti benda yang pasti bukan milik aku.

Mencarikan sesuatu yang boleh membuatkan diri sendiri bangga. Mencari sesuatu matlamat yang aku cari selama ini, tapi apakah yang aku inginkan itu persoalannya.

 Related image

A.K.U

Kadang-kadang hati sayu, kenapa sebegini? Kenapa sebegitu? Bukan kerna tidak bersyukur atau menikmati kehidupan. Kehidup sendiri bukan m...