Monday, 20 August 2018

Bila kau Ditanya



Image result for jodoh




Pertanyaan yang sering menghantui  ;1    Dah kahwin ke??2      Umur berapa?     Why u tak kahwin lagi??
Bila dah kahwin tanya bila nak ada anak??

Kenapa ?? korang ni sibuk la, dia nak kahwin dia cari tidak perlu korang cakap2 pun.
Dah belum jodoh memang jodoh kenan cari ingat macam cari anak kucing kot.






Mencari seorang yang akan hidup bersama sampai kita mati bukan senang,  sekarang dah terlalu ramai pasang dekat luar. Macam mana nak kahwin.kalo tak berhati2 kang dapat lelaki yang tak cukup bini kat rumah pulak.Biasa lelaki akan jadikan alasan wife tak pandai layan, perempuan pun skrng ini bukan main lagi, laki busy je mula nak main fb, wechat dan live tak sedar dah bini orang,  kata laki busy tak ada masa layan . mana tak bini / laki kau cari orang lain. Dah masing2 buat hal masing dah mula timbul salh faham.Sekarang aku tak berpihak mana2 pihak, sekarang banyak dah kes cerai berai.  








Dah bukan jodoh??
Senang je kan??
Setakat itu sahaja jodoh,
Kalo camtuh banyak la kahwin cerai.
 
Penat dah bebel nak, semoga keadaan sekeliling kita selalu menjadi pengajaran kepada kita. 
Jangan asyik membawang je. Kbye.


Post a Comment

Jodoh Datang Lambat

Lama aku fikir samada nak kongsi ke tak. Ni kisah  aku. Umur dah 27 .  Ujian, jodoh datang lambat kawan kawan semua dah kahwin, ...