Posts

Showing posts from December, 2017

LONELY

Image
Lonely?? Sunyi?? Adalah part kehidupan yang ingin dielakkan, kerana kesunyian itu terasa tentang kesedihan kita. Namun itu la rasa yang membuat kita terfikir sejenak bahagianya orang lain, Tapi dunia ini belum ada akhir lagi pasti ada masa kesunyian itu akan pergi.

Jangan tangisi kesunyian itu, jangan pernah lari kerana itulah hidup kita,
jangan pernah cuba menyelesaikan masalah dengan singkat.







CRUSH

Image
CRUSH a feeling of love and admiration for someone, often someoneyou know you cannot have a relationship with. 
Setiap orang ada menyimpan hati dekat seseorang kan?? Siapa?? Biarlah rahsia nama dah crush kan..
Saya?? Saya pun ada Crush ingat budak2 sekolah je ada, please la. Dia umpama bulan terang je di hati, tapi tak dapat nak gapai sebab tinggi sangat. Sedih giler ayat.
Setiap orang ada hak masing2 untuk dicintai dan mencintai, tidak kira siapa kita ,  Yakin dengan apa kelebihan kita. 
LOVE LOVE Itu yang dicari oleh setiap orang yang kesunyian Love  Yang menceriakan hari2 kita yang pahit Love mengajar kita untuk menyukai seseorang Love  mengajar kita membenci dan bertelingkah


Fear

Image
Ketakutan adalah perkara yang kita kena harungi dengan ketakutan yang ada di diri kita, Percayala pada satu saat pasti kita dapat mengatasinya,yakin dan percaya.
Melangkah dengan bangga bila kita dapat mengatasi ketakutan itu. Walaupun saat ini semuanya belum nampak cahaya lagi, tapi satu dugaan untuk satu miracle Tiada cahaya kehidupan terus memancar terang cahaya kehidupan bak kata Dia melihat ala macam 'CCTV' kena melihat dulu Kesabaran,
Jangan takut kamu tidak sendirian kamu adaNya, Hanya perlu doa dan usaha, Jangan Pernah merasa sunyi Jangan pernah putus asa
Hidup perlu diteruskan walaupun payah mana kena cari jalan untuk keluar tanpa perlu rasa ragu dan takut.

Bicara Hati

Image
BICARA HATI



Siapa Bilang Hati ini susah diubati,
hati itu memerlukan masa untuk berubah
kesabaran kita untuk mengubati luka itu akan diberi ganjaran kebahagiaan.

Mulakan setiap bicara dengan senyuman dan kebahagiaan yang kita perlu jalani setiap detik,
Jangan pernah patah semangat untuk mulakan setiap detik itu dengan berharga, kerna kita tidak tahu bila ada peluang ini akan datang lagi.
Hati itu kadang2 berbelah bagi namun kita kena yakin dengan kata hati kita, supaya tiada penyesalan di kemudian hari. Hargai masa yang sentiasa ada ketika ini dan dengar lah kata hati itu.